Gevulde portobello’s
Gevulde portobello’s… ik eet ze dikwijls, maar moet eerlijk bekennen dat het nu toch al een tijd geleden was.
Je kan de portobello’s met vanalles vullen, maar ik vind ze het lekkerst als er een beetje kaas aan te pas komt. Eender welke kaas is goed voor mij. Ik ben nogal een kaasliefhebber…
Ik experimenteer dus veel met portobello’s en allerlei vulling en deze vond ik er net dat beetje uitspringen. Ik ben dan ook heel blij dat jullie dit receptje kozen op facebook vorige week, waarvoor dank aan alle enthousiastelingen die hun mening hebben gedeeld!
Ingrediƫnten:
- 150 gr quinoa
- 1 kippenbouillonblokje
- 6 portobello’s
- 1 teentje knoflook
- 1 rode ui
- 100 gram doperwten
- 1 tl gedroogde oregano
- 2 tl pesto
- 50 gram harde geitenkaas
- 6 blaadjes basilicum
Bereiding:
Kook de quinoa volgens de verpakking in water met daarin het kippenbouillonblokje.
Verwarm de oven voor op de hoogste grillstand.
Snijd de harde steeltjes uit de portobello.
Leg ze met de bolle kant naar onder in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie.
Ze ze 10 minuten onder de grill, maar keer ze na 5 minuten om.
Snijd de rode ui en de knoflook in fijne stukjes en bak deze met wat olijfolie enkele minuten op een laag vuurtje.
Doe hier de quinoa, doperwten, oregano, pesto en wat peper en zout bij.
Vul de portobello’s op met dit quinoamengsel.
Strooi er wat brokjes geitenkaas over, besprenkel met wat olijfolie en leg er een blaadje basilicum op.
En zoals gewoonlijk… simpel, snel klaar en kellylicous!
Smakelijk!