Gevulde groentepaprika
Gevulde paprika’s… ik probeerde al véél verschillende recepten uit.
Deze vind ik één van de beste.
Gevulde paprika’s zijn heel eenvoudig te maken.
Je kan gewoon gebruiken wat je bij de hand hebt.
Probeer ook eens rijst of quinoa in plaats van couscous.
Je kan de bovenkant bijvoorbeeld ook met pompoenpitten bestrooien.
Ingrediënten:
- 2 rode paprika’s
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 1 kleine rode chilipeper, zaadjes verwijderd
- 1/3de courgette
- 1 zakje couscous
- 100 g tomatenblokjes uit blik
- 35 g broodkruimels / panko
- 2 el gehakte bladpeterselie
- parmezaanschilfers
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Halveer 2 van de paprika’s in de lengte. Snijd er een stukje af om straks ook nog als vulling te gebruiken.
Leg de gehalveerde paprika’s op een bakplaat.
Snijd de overgebleven paprika, de ui, knoflook, chilipeper en courgette fijn.
Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de ui, knoflook en chilipeper in wat olie in 6 minuten zacht.
Voeg de courgette en paprika toe en bak 2 minuten mee.
Verhit dan de tomatenblokjes 5 minuten mee.
Meng de couscous en groenten door elkaar en schep dit mengsel in de gehalveerde paprika’s.
Bestrooi ze met de broodkruimels en peterselie, en bedruppel ze met wat olie.
Werk af met wat parmezaanschilfers.
Bak ze in 20 minuten bruin in de oven.
mmm dat ziet er megalekker uit!
Dank je! Is het ook, zeker eens proberen!