Geroosterde pompoen met linzen
Dit gerecht serveer je het best wanneer de linzen en de pompoen nog wat warm zijn, maar ook op kamertemperatuur is dit gerecht lekker. Ook makkelijk als je het op voorhand wil klaarmaken.
Ingrediënten:
- 1/2 flespompoen
- 1 rode ui
- 50 gram linzen
- enkele salieblaadjes, peterselie, munt, dragon
- 1/2 citroen
- 1/2 teen knoflook
Bereiding:
Verwarm de oven tot 220°C.
Snijd de pompoen (ongeschild, maar wel met de pitten verwijderd) in maantjes.
Snijd de rode ui in partjes.
Doe de pompoen en de rode ui in een grote kom met 2 eetlepels olijfolie, salieblaadjes wat zout en peper. Meng alles goed en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster de groenten 25 min in de oven tot ze gaar zijn.
Haal de bakplaat uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
Als je gedroogde linzen gebruikt in plaats van linzen uit blik; vul een grote pan tot halverwege met water en zet op hoog vuur. Voeg de linzen toe wanneer het water kookt en laat de linzen 20 min koken. Giet ze af, laat ze iets afkoelen en schud ze in een grote kom. Roer er het citroensap, citroenrasp, knoflook , kruiden, olie en wat zout door.
Doe de pompoen en ui bij de linzen en meng alles rustig.
Smakelijk!