FoodLunchVegetarisch
Gepofte zoete aardappel Mexicana
Gepofte zoete aardappel Mexicana
Met een gepofte zoete aardappel, in de oven klaargemaakt, kan je enorm variëren. Dit is slechts één van de zovele gerechtjes die ik heb. Het is een makkelijk recept, het kost alleen wat tijd omdat de zoete aardappel wel even in de oven moet, maar in tussentijd kan je gewoon andere dingen doen natuurlijk.
Ingrediënten
- 2 grote zoete aardappelen
- 150 gram rode kidneybonen (blik)
- 100 gram maïs (blik)
- 1 stuk tomaat
- 2 stuk lente-ui
- 1 handje salademix
- 1 potje zure room
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de zoete aardappelen in de lengte, net niet helemaal doormidden, en prik met een vork gaatjes in de zoete aardappel. Leg ze in een ovenschaal.
- Besprenkel de aardappelen met olijfolie en laat ze ongeveer 45 minuten gaar worden in de oven. De zoete aardappel is gaar wanneer deze zacht is vanbinnen.
- Maak ondertussen de salsa om er tussen te leggen. Spoel de kidneybonen en mix ze met de maïs, de salade, de gesneden stukjes tomaat en de gesneden ringetjes lente-ui. Kruid af met wat cayennepeper en olijfolie en meng alles goed door elkaar.
- Beleg de zoete aardappel met de salsa en werk af met een flinke lepel zure room.
- Smakelijk!