Vandaag is het mijn verjaardag!
Hiep hiep hoera…
Vandaag bestaat Kellylicious exact 1 jaar en dat moeten we toch even vieren, met een gezonde taart natuurlijk.
Hieronder vind je het recept.
Ik vond het een leuk jaar.
Veel mensen kijken me nog altijd raar aan als ik hen vertel dat ik een blog heb. Ze kijken met niet-begrijpende ogen, want waarom zou iemand dat nu doen?? Awel, gewoon omdat ik het graag doe. Ik schrijf graag, ik deel graag mijn recepten en mijn reiservaringen met jullie, ik vind het leuk om te zien wat een blog allemaal met je doet, welke kansen je erdoor krijgt, welke mensen je leert kennen, …
Kortom, niemand wordt verplicht om mijn blog te lezen.
Al heb ik natuurlijk wel graag dat héél veel mensen hem lezen want het wordt pas echt leuk als er wel wat volgers zijn, als er wel wat reactie komt. Dus ik kan alleen maar blijven hopen dat jullie reclame maken voor mijn blog en veel liken en delen, dat doet echt plezier !
Ik postte het afgelopen jaar meer dan 100 berichten!
Dat kan al tellen.
En ik schreef ze één voor één met evenveel plezier en liefde voor voeding en/of reizen.
Velen die mijn blog lezen, weten dat ik er nooit een foto van mezelf op zet.
Daar komt binnenkort verandering in… het wordt hoog tijd dat ik ook eens wat foto’s post waar ik zelf op sta.
Binnenkort meer daarover 🙂 en misschien nu al een voorproefje…
Ingrediënten:
- 90 gram kokosolie
- 6 el honing
- 220 g havermout
- 100 g amandelmeel
- 10 el water
- 20-tal aardbeien
- handje bosbessen
- 250 gram Griekse yoghurt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de kokosolie samen met twee eetlepels honing en laat afkoelen.
Maal de havermout in een blender.
Doe de havermout, het amandelmeel, het water en het kokosoliemengsel in een grote kom en meng dit tot een deeg.
Kneed met je handen of schep met een lepel tot je een vast deeg krijgt.
Voeg wat water toe als het deeg nog te kruimelig is.
Bekleed een springvorm van 25 cm diameter met bakpapier.
Druk het deeg met je vingers of de achterkant van een lepel in de vorm.
Plaats de vorm in de voorverwarmde oven gedurende 13 tot 15 minuten. Laat de taartbodem afkoelen.
Snijd vijf aardbeien in stukjes en doe deze met de Griekse yoghurt en de rest van de honing in de blender.
Mix alles door elkaar en meng er een blad gelatine onder (volgens aanwijzingen op de verpakking).
Schep het yoghurtmengsel op de afgekoelde taartbodem.
Zet minstens 2 uur in de koelkast zodat het mengsel kan opstijven.
Snijd de rest van de aardbeien in stukjes en verdeel deze met wat bosbessen over de taart.
Smakelijk!