Dit is een zeer calorie-arm maar toch héél lekker recept en zoals jullie van me gewoon zijn… snel klaar.
Smakelijk eten!
Ingrediënten:
- 70 ml wittewijnazijn
- 70 ml water
- 1 tl bruine suiker
- 1 teentje knoflook
- 1/2 peper, zaden en zaadlijsten verwijderd
- 1/3 komkommer
- 5 radijsjes
- 100 gram kerstomaatjes
- 1 kleine rode ui
- 2 halve kippenborstfilets
- handvol verse munt
Bereiding:
Meng de wittewijnazijn, het water, de bruine suiker, knoflook, peperstukjes en 3/4 theelepel zeezout en breng aan de kook.
Haal de pan van het vuur en laat 15 minuten staan.
Giet door een fijne zeef in een kom en gooi weg wat in de zeef achterblijft.
Laat volledig afkoelen.
Snijd alle groentjes in stukjes en/of blokjes.
Meng de komkommer, radijsjes, kerstomaten en rode ui en doe in een kom.
Doe het azijnmengsel erbij en schep goed door.
Zet de grill aan.
Vet het rooster in met olie.
Bestrooi de kippenborstfilets met zout en zwarte peper.
Gril de kip in porties, ongeveer 6 à 7 minuten per kant tot ze gaar is.
Schep de kip op een bord en laat 10 minuten rusten.
Schep de gescheurde muntblaadjes door het groentenmengsel.
Bestrooi met wat zout en zwarte peper.
Smakelijk !