Gegrilde courgette

Deze salade doet je toch onmiddellijk aan de zomer denken?
Leg er een visje bij of een stuk kip naast en je hebt een heerlijke maaltijd, of je eet het gewoon zo als lunch.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

 

Bereiding:

Zet de pijnboompitten in de oven op 180°C voor een tien minuten tot ze bruin kleuren.
Hou ze in de gaten want voor je het weet zijn ze te bruin om goed te zijn.

Snijd de courgette in de lengte in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
Bestrijk de plakken met een dun laagje olijfolie en bak in een grillpan totdat je aan beide kanten mooie grillstrepen ziet. Kruid de courgette met peper en zout. Halveer de courgetteplakken.

Verdeel ondertussen de rucola over de borden en breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Verdeel de courgette over de rucola.
Voeg hier de citroenrasp, geitenkaas, basilicum en nog warme pijnboompitjes aan toe.

Smakelijk !

 

 

Homepage

 

Mobiele versie afsluiten