Kaas… éénder welke kaas, je scoort er bij mij altijd mee.
Ook dit is voor mij een zalig recept, maar je moet natuurlijk wel een beetje voorliefde voor kaas hebben vooraleer je dit recept kan appreciëren.
Ik ben er weg van…
Hieronder vind je het recept.
Ingrediënten:
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 2 paprika
- 2 tomaten
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 40 gram olijven
- 300 gram geitenkaas
- tijm
- peterselie
Bereiding:
Snijd de courgette, aubergine en paprika’s in blokjes.
Pel de tomaten en snijd ook deze in kleine blokjes.
Pel de ui en de knoflook en hak ook fijn.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de aubergine en courgette toe en laat meestoven.
Doe er ook de tomatenblokjes en paprikablokjes bij.
Kruid met peper en zout. Laat 5à6 minuten al roerend stoven.
Verwarm de ovengrill voor.
Snijd de geitenkaas in dikke plakken en leg op een bakplaat.
Bestrooi met tijmblaadjes.
Laat de geitenkaas bruin worden onder de grill.
Meng de zwarte olijven door de ratatouille en kruid bij naar smaak.
Schik de geitenkaasjes op borden en verdeel er de ratatouille rond.
Werk af met de verse kruiden.
Tip: tomaten pellen doe je door ze even in kokend water te leggen en dan komt de pel er makkelijk af.
Tip: als er nog ratatouille over is, vries hem gewoon in en neem hem een andere keer mee als lunch naar het werk.
Je kan er bijvoorbeeld een groenteburger bij eten.