Garnalen met zomerse salade

Een nieuw recept en zoals altijd… heel makkelijk, heel snel klaar en heel gezond.
Jullie weten het waarschijnlijk al, maar ik hou echt van simpele gerechten. Ik ben zot van pure keuken en dit is weer een voorbeeld uit het handboek van pure keuken. Smakelijk!

Ingrediënten:

 

Bereiding:

Pel de garnalen maar laat de staart eraan.
Verwijder het darmkanaal (alhoewel ik dat eerlijk gezegd niet altijd doe).
Spies een stokje door de garnaal, plaats een half kerstomaatje op de spies, vervolgens nog een garnaal en nog een stuk kerstomaat.
Maak wat marinade met 1 deciliter olijfolie, verse gehakte peterselie, peper en zout.
Leg de brochettes in een kom en leg op iedere brochette wat marinade.
Zet in de ijskast tot wanneer je het nodig hebt, dit kan gerust de dag ervoor klaargemaakt worden.
Gril de brochettes op de barbecue of zet ze 15 minuten in de oven op 180°C.
Snijd de tomaat, lente-ui, olijven en de rest van de peterselie fijn. Giet er wat olijfolie op en kruid met wat peper en zout.

 

Homepage

 

Mobiele versie afsluiten