De Vlaamse klassieker ‘witloof met ham en kaas’, maar dan toch een beetje anders… in een omelet-versie. Superlekker, ‘low carb’ en ook nog eens gemakkelijk om te maken. Dit gerecht is even lekker pas uit de oven als de volgende dag afgekoeld dus eigenlijk ook een ideale meeneemlunch.
Ingrediënten:
5 eieren
1 dl room
4 stronken witloof
100 g belegen kaas naar keuze
100 g gedroogde ham
boter
peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de stronkjes witloof.
Smelt boter in een pan en bak het witloof aan beide kanten ongeveer 5 minuten per kant.
Snij de kaas in blokjes. Snij de ham in stukjes. Breek de eieren in een kom en kluts los. Voeg de room toe en peper en zout. Meng goed.
Giet het eimengsel in de ovenschaal. Leg de stronkjes witloof er in, met de platte kant naar boven. Verdeel er de blokjes kaas en ham over en zet 15-20 minuten in de oven, tot het ei gestold is.
Met dank aan ‘Avocado van de Duivel’ voor het lekkere recept!