Frittata Margarita
Ik maak graag een frittata klaar.
Eigenlijk is een frittata gewoon een gebakken ei, maar het klinkt gewoon beter.
Ideaal voor mensen zoals ons met kippen en dus… een overschot aan eitjes!
Frittata is van oorsprong een Italiaans gerecht, dat vooral gebruikt werd om de restjes van de vorige dag in te verwerken. Geen afval, dus superhandig! Alle restjes groenten, pasta, kaas, … het kan allemaal meegebakken worden en je hebt in no-time een heerlijk makkelijke lichte maaltijd.
Het is een beetje zoals pizza, daar kan je ook alles op doen wat je maar wil.
Dus waarom in plaats van een pizza margarita niet eens een frittata margarita proberen?
Ik vond het geslaagd !
Ingrediënten voor 2 personen:
- 4 grote eieren
- 12 kleine tomaatjes
- 1 bol buffelmozzarella
- 2 handjes rucola
- verse basilicum
- peper, zout, olijfolie
Bereiding:
Doe de eieren in een kommetje en klop ze door elkaar.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Snijd de tomaatjes in halfjes en de mozarella in dunne sneetjes.
Verwarm de olijfolie in de pan en giet hier de eieren in.
Leg de tomaatjes in het ei en zet het vuur lager.
Laat het ei nu zachtjes bakken met een deksel op de pan.
Na ongeveer 10 minuten leg je ook de plakjes mozarella op het bijna gestolde ei.
Laat nog zo’n 5 minuten mee smelten en verwarmen.
En klaar is kees!
Werk af met rucola en basilicum.
Eet smakelijk !