Maandag kon je zien welk feestmenu ik gekozen heb.
Wat vonden jullie er eigenlijk van?
Ik hoor hier en daar toch zeggen dat het hoofdgerecht misschien iets te Indisch of met andere woorden te pikant is.
Geen probleem, ik geef jullie graag een alternatief mee.
Dit recept is een waardig alternatief voor degene die de ‘chicken tikka masala’ misschien net iets te pikant of gedurfd vinden en het is op zijn minst een even feestelijk recept!
Weten jullie dat het binnen anderhalve week al zover is?
Dan vieren we weeral kerst!
Man toch… wat is dit jaar weer voorbij gevlogen!
Kon de tijd maar een beetje trager gaan… genieten, genieten, genieten moeten we doen en natuurlijk ook LEKKER ETEN!
Ingrediënten:
- 2 stukjes witte vis op vel, ik koos ‘Ardense forel’
- 40 gram boter
- 1 kleine bloemkool
- 15 cl room
- beetje gemalen gruyèrekaas
- beetje rucola
Bereiding:
Was de bloemkool en verdeel in kleine roosjes.
Kook de bloemkoolroosjes 20 minuten, laat ze uitlekken en doe ze terug in de pot.
Voeg de room toe, kruid met peper en zout, doe er de gruyèrekaas bij en stamp alles door elkaar tot je een bloemkoolpuree krijgt.
Hou de bloemkoolpuree warm.
Verwarm de oven voor op 150°C.
Kruid de forel met peper en zout.
Smelt de boter en wat olie in een pan op hoog vuur.
Bak de forel 5 minuten op het vel.
Draai om, leg in een vuurvaste schaal en zet nog 6 minuten in de oven.
Werk af met wat croutons en rucola.
Smakelijk!