Filodeeg met champignons en pesto

Dit is een gerecht dat misschien al op je kerst- of eindejaarsmenu kan passen als hapje of als voorgerechtje.
Heerlijk en feestelijk, smakelijk!

Ingrediënten:

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pel en snipper de sjalot. Verwijder de korst van de kaas en snij hem in fijne blokjes. Verhit wat olijfolie in een pan en stoof de sjalot gedurende 4 minuten. Voeg de champignons toe. Kruid met peper en zout en bak de champignons op hoog vuur gedurende 6 minuten.
Neem een vel filodeeg, leg het op een bakplaat met bakpapier en bestrijk het met wat gesmolten boter. Leg er een tweede vel op. Leg zo alle vellen filodeeg op elkaar telkens met wat gesmolten boter tussen. Strijk de pesto over het laatste vel filodeeg. Verdeel er de champignons en de kaas over.
Bak 15 minuten in de oven.

Smakelijk!

Homepage

Mobiele versie afsluiten