FoodVegetarischFeest

Filodeeg met champignons en pesto

Dit is een gerecht dat misschien al op je kerst- of eindejaarsmenu kan passen als hapje of als voorgerechtje.
Heerlijk en feestelijk, smakelijk!

Ingrediënten:

  • 125 gram filodeeg, 8 vellen van 20×30 cm
  • 300 gram champignons
  • 125 gram kaas, blok
  • 1 sjalot
  • 20 gram gesmolten boter
  • potje pesto

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pel en snipper de sjalot. Verwijder de korst van de kaas en snij hem in fijne blokjes. Verhit wat olijfolie in een pan en stoof de sjalot gedurende 4 minuten. Voeg de champignons toe. Kruid met peper en zout en bak de champignons op hoog vuur gedurende 6 minuten.
Neem een vel filodeeg, leg het op een bakplaat met bakpapier en bestrijk het met wat gesmolten boter. Leg er een tweede vel op. Leg zo alle vellen filodeeg op elkaar telkens met wat gesmolten boter tussen. Strijk de pesto over het laatste vel filodeeg. Verdeel er de champignons en de kaas over.
Bak 15 minuten in de oven.

Smakelijk!

Homepage

kelly

Mijn naam is Kelly De Pourcq. Ik ben reisverslaafd en hou van lekker, gezond eten via makkelijke recepten. Ik vind het leuk om jullie te laten meegenieten... en zou het super vinden, mochten jullie hier wat inspiratie halen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Bekijk ook
Close
Back to top button