Ik ben altijd op zoek naar gerechtjes om als lunch naar het werk mee te nemen.
Belangrijk is ook dat deze snel klaar zijn zodat ik de avond ervoor ook niet te veel tijd verlies.
Ik eet gewoon niet graag broodjes of brood elke middag… dus moet ik altijd op zoek naar alternatieven.
Voor dit gerecht heb ik mijn inspiratie gehaald uit het magazine ‘Nest’.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 130 gram ebly (tarwekorrels)
- handvol pijnboompitten
- halve komkommer
- 1 sjalot
- 1 tomaat
- bladpeterselie
- pepermix (3 pepers)
- 50 gram griekse yoghurt
- olijfolie
Bereiding:
Kook de tarwekorrels gedurende 10 minuten en laat afkoelen.
Bruin de pijnboompitten in de oven.
Snij de komkommer, de sjalot en de tomaat in kleine stukjes.
Hak de baldpeterselie.
Meng alles onder elkaar.
Kruid met de pepermix, doe er wat olijfolie onder en de griekse yoghurt.