Ideaal om op voorhand klaar te maken en mee te nemen als lunch.
Aangevuld met een tas soep kon ik hier twee middagen van smullen. Lekker makkelijk !
Ik vind het niet altijd makkelijk om voor elke middag iets mee te nemen naar het werk, met dit recept ben ik er al een paar dagen vanaf. Het is ook heel snel klaar, dus een minimum aan tijdverlies en dat is tegenwoordig goud waard !
Ingrediënten voor 2 lunches (of voor 2 personen):
- 150 gram doperwten uit diepvries
- 1 volle el ricotta
- 1 el olijfolie
- 10 bladjes verse munt
- 2 el pistachenoten
- 25 gram Parmezaanse kaas
- 1 el limoensap
- zwarte peper
- fleur de sel
- volkoren roggecrackers
- 3 radijzen
Bereiding:
Kook de erwtjes gaar.
Mix de ricotta met de erwtjes, olijfolie, verse munt, pistachenoten, Parmezaanse kaas en het limoensap in een blender. Roer even om, kruid goed af met zwarte peper en zout en mix opnieuw.
Neem het beleg mee in een potje en beleg de toastjes à la minute.
Werk af met radijsjes, wat verse munt en enkele pistachenoten.
Dit is een recept van Sandra Bekkari, waarvoor dank !