Dit gerecht doet me om één of andere reden zelfs een beetje aan paella denken. Ik weet niet waarom, waarschijnlijk door de inktvisringen. Het is in elk geval een verfrissend recept.
Als je je afvraagt waarom ik, op de foto’s, meer maak dan hieronder beschreven, dan is dat omdat ik voor 4 personen heb gemaakt. Ik vind het heel makkelijk om nog een portie in te vriezen om later als lunch mee te doen naar het werk.
Koop zeker de inktvis bij je lokale viswinkel.
Dat smaakt zoooooveel beter dan de ingevroren variant.
Ik kocht inktvistubes en sneed deze zelf tot ringen.
Ingrediënten:
- 200 ml groentenbouillon
- 1/2 pompelmoes
- 20-tal inktvisringen
- 100 gr couscous
- 1 handvol cashewnoten
- 1/2 paprika
- 200 gr erwten
- 8-tal radijsjes
- 1 lente-ui
- 2 el rozijnen
- 2 tl ras el hanout
- 1 tl paprikapoeder
Bereiding:
Breng de groentebouillon aan de kook.
Snijd de pompelmoes. Vang het resterende sap op want dat hebben we nog nodig.
Meng 4 el olijfolie, 2 el pompelmoessap, 2 tl ras el hanout, 1 tl paprikapoeder, peper en zout. Dep de inktvisringen droog met keukenpapier en overgiet met de marinade. Meng goed en laat een 10-tal minuten marineren.
Doe de couscous in een schaaltje en overgiet met de bouillon, laat 10 minuten wellen tot al het vocht is geabsorbeerd.
Bak de cashewnoten even aan in een pan met wat olijfolie. Voeg de paprika en erwtjes toe, kruid met peper en zout en roerbak tot het beetgaar is en haal dan uit de pan.
Bak de inktvisringen kort in dezelfde pan.
Overgiet met de rest van de marinade.
Breng nu alles samen en voeg de radijzen, lente-ui en rozijnen toe.
Smakelijk!
Met dank aan Sandra Bekkari voor dit smakelijk recept!