Halloumi is mijn favoriete ingrediënt ever!
Dus hoe meer recepten met halloumi, hoe gelukkiger ik word.
Ingrediënten:
2 rode paprika
20 gram rozijnen
1 knoflookteen
1 limoen
170 gram couscous
20 gram amandelen
10 takjes koriander
125 gram halloumi
1 groentebouillonblokje
75 gram griekse natuuryoghurt
Bereiding:
Hak de amandelen grof, snijd de knoflook fijn, hak de koriander fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de halloumi in blokjes. Snijd de paprika in reepjes.
Meng in een kom de couscous met de rozijnen, voeg het groentebouillonblokje toe en de hoeveelheid kokend water volgens de verpakking. Laat 10 minuten afgedekt wellen. Roer los.
Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan op een matig vuur en bak de paprikareepjes zo’n 10 minuten in de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen wat olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de limoenrasp en de knoflook gedurende 30 seconden, voeg de blokjes halloumi toe en bak rondom krokant gedurende 5 minuten. Voeg de couscous toe en bak nog gedurende een aantal minuten.
Meng de koriander door de couscous.
Besprenkel met citroensap.
Smakelijk!