Ik weet ook niet waarom maar ik ben volledig fan van bowls.
De trend van dit moment; bowlfood. Van buddha bowls tot poké bowls en van salad bowls tot sushi bowls, van soep tot quinoa, noedels tot good old boerenkool: écht alles is lekkerder als je het uit een kom eet! Lekker comfortabel en het ziet er toch ook heerlijk uit?
Ingrediënten:
- 1/4de rode kool
- 1 avocado
- 200 gram kikkererwten
- 100 gram spinazie
- koriander
- 60 gram quinoa
- gerookt paprikapoeder, currypoeder, rietsuiker, sojasaus, rijstazijn, geroosterde sesamolie, chilipoeder
- sesamzaadjes
- 1 cm gember
- 1 teentje knoflook
- 1/2de rode ui
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190°C.
Maak de dressing: schil en rasp de gember, pel en plet de knoflook, pel en snipper de rode ui. Meng de gember met de knoflook, de rode ui, 1 el sojasaus, 2 el rijstazijn, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel rietsuiker, een beetje chilipoeder en 2 eetlepels olijfolie.
Maak de rode kool schoon en snij fijn.
Meng de dressing onder de rode kool en zit in de koelkast.
Laat de kikkererwten uitlekken. Kruid ze met gerookt paprikapoeder, currypoeder, peper en zout. Leg ze op een bakblik en zet ze 25 minuten in de oven. Roer na 15 minuten wel eens om.
Kook de quinoa intussen beetgaar.
Pel de avocado en snij in maantjes.
Spoel en snipper de koriander.
Leg in elke bowl enkele lepels quinoa, wat rodekoolsalade, een handje spinazie, enkele plakjes avocado en wat geroosterde kikkererwten.
Bestrooi met sesamzaadjes en verse koriander.
Smakelijk!