Bodemloze quiche met spinazie, prei en courgette
Een tijdje geleden dat we nog eens een lekkere quiche de revue lieten passeren en deze is een bijzondere quiche, namelijk een quiche zonder bodem.
Ingrediënten:
zak spinazie
1 prei
2 rode ui
1 courgette
3 eieren
250 gr philadelphia
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180°C.
Kook de spinazie zo’n 2 minuten en laat goed uitlekken.
Snijd de rode ui, prei en courgette in stukjes en bak deze in een pan met wat olie tot de groenten zacht geworden zijn, zo’n 5 minuten.
Klop 3 eieren los in een aparte kom en voeg hierbij de gebakken groentjes en de spinazie. Meng goed door elkaar en voeg de kaas, wat peper en zout toe en meng nog eens.
Schenk het mengsel in een geschikte taartvorm of ovenschaal en zet in de voorverwarmde oven. Bak tot de bovenkant bruin en het midden gaar is, zo’n 20 minuten. Serveer warm of koud met een salade.
Smakelijk!