Bloemkookpuree en kippengehaktballetjes, heerlijke combinatie, zeker op warme dagen. De zomer op je bord in een zeer calorie-arm gerecht, dus goed meegenomen . Lekker, gezond en calorie-arm, net wat we nodig hebben.
Ingrediƫnten:
- 1 bloemkool
- 50 gram rucola
- 200 gram kippengehakt
- 0,5 teentje knoflook
- 1 tl komijn
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl oregano
Bereiding:
Begin met het draaien van de kippengehaktballetjes.
Hak de knoflook fijn en voeg bij het gehakt. Meng dit met komijn, chili, oregano en wat zout. Draai er balletjes van ter grootte van een golfbal.
Bak de gehakballetjes op een zacht vuur rondom bruin in wat olijfolie.
Snijd de bloemkool in stukjes.
Kook de bloemkool ong. 8 minuten beetgaar.
Giet af en stamp deze fijn met een stamper.
Snijd de rucola grof en meng door de stamppot.
Breng op smaak met wat peper en zout.
Serveer samen met de gehaktballetjes.