Bloemkoolcurry
Ok, ik geef toe… ik begin al weer stiekem te verlangen naar die koude herfstdagen, de haard aan en lekker gezellig met een dekentje in de zetel liggen. Ja… daar past dit recept dan ook perfect bij!
Ingrediƫnten:
- 300 gr bloemkool
- 1 ui
- 1 teentjes knoflook
- blikje kikkererwten van 200 gram
- 200 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 200 ml kokosmelk
- 2 flinke el groene currypasta
- Sap van een halve limoen
- verse koriander
- zakje rijst
Bereiding:
Snijd de bloemkool in roosjes en was ze.
Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Fruit dit aan in een grote pan in wat olijfolie.
Voeg de currypasta toe en verhit dit kort. Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en roer even kort. Voeg de bloemkool en de kikkererwten toe. Laar de bloemkool curry in ongeveer 15 minuten gaar worden. De curry is klaar als de bloemkool een niet te hard maar zeker ook niet te zacht is.
Breng op smaak met peper en zout en het sap van een halve limoen. Garneer met verse koriander. Serveer met rijst. Smakelijk!