Bananenbrood
Bananenbrood is het soort bakken dat echt iedereen kan, ook als je helemaal niet goed bent in bakken of als je niet van koken houdt.
Bananenbrood mislukt eigenlijk nooit.
Bovendien kan je met bananenbrood eindeloos variëren, denk aan verschillende soorten noten en gedroogd fruit.
Bananenbrood is heerlijk bij de koffie of als tussendoortje.
Ik neem ook wat sneden mee als lunch, samen met wat salade of soep.
Er is eigenlijk geen reden om het niet regelmatig te maken.
Ingrediënten :
- 3 rijpe bananen
- 50 gram dadels (zonder pit)
- 3 eieren
- 150 amandelmeel
- 2 tl bakpoeder
- snuifje zout
Tip: amandelmeel is eigenlijk gewoon gemalen amandelnoten.
Het is dus geen gewoon meel dat veel zetmeel bevat !
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C.
Mix de bananen met de dadels in een keukenmachine.
Klop in een andere kom de eieren met een snuf zout luchtig.
Meng de bananenpuree met de eieren.
Spatel het amandelmeel door het beslag en voeg het bakpoeder toe.
Zorg dat er een egaal mengsel ontstaat.
Vet een cakevorm in.
Giet het mengsel in de vorm en bak het bananenbrood in ongeveer 40-45 minuten af.
Het bananenbrood is klaar als je prikkertje kan instoppen en het er schoon en droog uitkomt.
Laat de cake afkoelen op een rooster.
Smakelijk !