Aziatische scampi met spinazie en noedels

Een lekker, snel en eenvoudig gerechtje.
Ideaal ook als lunch of als lichte maaltijd, met een lichte voorliefde voor de Aziatische keuken.

Aziatische noedels met scampi en spinazie
Afdrukken

Aziatische noedels met scampi en spinazie

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gram scampi, ongepeld
  • 140 gram noedels
  • 150 gram spinazie
  • 1 stuk lente-ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 eetlepels sojasaus
  • 0,5 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies

  • Snijd de lente-ui in ringetjes. Snipper de knoflook fijn en rasp de gember.
  • Meng de olie met de knoflook, gember, sojasaus en vissaus. Roer goed en zet opzij.
  • Kruid de scampi's met kruiden naar keuze, ik neem hier wat chili en pikant paprikapoeder. Bak de scampi's gedurende een 4-tal minuten op hoog vuur in de pan.
  • Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Bak de noedels (na het koken) samen met de spinazie in een wokpan tot de spinazie geslonken is.
  • Roer er de saus onder.
  • Verdeel de noedels over de borden, leg er de scampi op en werk af met de lente-uitjes.

 

Mobiele versie afsluiten