Avocado met zalm, ei en toast

Een goede koolhydraatarme lunch is deze avocado met ei uit de oven.
Avocado is heerlijk romig, kun je goed combineren en bevat superveel goede vetten, super gezond dus!

In dit geval heb ik er zalm en dille bijgevoegd, maar je kan er natuurlijk ook je eigen recept mee maken. Avocado is heel combineerbaar!  Bestrooi bijvoorbeeld Italiaanse kruiden in plaats van dille of gebruik gerookte kipfilet in plaats van zalm.

Avocado uit de oven: snel klaar, makkelijk te maken en heerlijk om te eten!

Ingrediënten voor 2 personen:

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden.
Halveer de avocado en verwijder de pit.
Maak de holletjes iets groter door er wat avocado uit te scheppen.
Leg in ieder holletje een plakje gerookte zalm.
Breek vervolgens een ei in ieder holletje.
Bestrooi met een beetje peper.
Leg de avocado’s op de rooster en stop deze 15 minuten in de oven.
Serveer met wat toast.

 

 

Homepage

 

 

Mobiele versie afsluiten