Marokkaanse salade
Ik ben altijd op zoek naar gerechtjes om ’s middags mee naar het werk te nemen.
We kunnen toch niet elke dag belegde broodjes eten?
Bij één van mijn zoektochten naar snelle lunches kwam ik deze lekkere salade tegen.
Geproefd en goedgekeurd.
Kan natuurlijk ook als bijgerecht gebruikt worden.
Het is een superfrisse salade, heerlijk bij warm weer of om in zuiderse sferen te komen als het weer het laat afweten. En supersnel klaar…
Ingrediënten voor 1 persoon:
- Een half bakje gemengde tomaatjes
- ½ komkommer
- 1 rode ui
- sap en rasp van 1 citroen
- een beetje feta, verkruimeld
- een eetlepel komijn
- fijngehakte peterselie en enkele korianderblaadjes
- ½ appelsien
- een geutje olijfolie
- peper en zout
Bereiding:
Snij de rode ui fijn, en doe er meteen het citroensap over (vergeet die citroenschil ook niet eerst te raspen) en de komijn. Meng goed onder elkaar.
Snij de tomaten en komkommer in fijne stukjes, en meng mee.
Schil de appelsien en snij in blokjes.
Hak de peterselie fijn, en meng alles onder de salade.
Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.
Werk af met de feta, korianderblaadjes en citroenrasp.
Smakelijk !
Inspiratie komt van de leuke blog http://www.avocadovandeduivel.be/