Ik hou van stoofpotjes, alles mooi in één pot, minder afwas en toch lekker.
What’s not to like?
Ingrediënten:
- 300 gr rogfilet
- 6-tal ansjovisjes
- 150 gr jonge spinazie
- 600 gr tomatenblokjes
- 100 ml witte wijn
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- rozemarijn, basilicum
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snipper de knoflook en de sjalot. Fruit ze aan in olijfolie en blus met de tomatenblokjes en witte wijn. Laat even koken. Laat de spinazie kort meestoven. Breng op smaak met peper en zout.
Kruid de rogfilet aan de kant waar het vel zat met peper en zout, rol op en leg er ansjovisjes omheen. Steek vast met een prikker en bestrooi met rozemarijn.
Verdeel de groenten over een ovenschotel en leg er wat blaadjes basilicum bij. Leg er de rolletjes rog bovenop. Besprenkel alles met wat extra olijfolie en bak ongeveer 20 minuten in de oven.
Smakelijk!