Kip zoet-zuur kent iedereen, maar niet deze variant met witloof. De smaken passen verrassend goed samen.
Ingrediënten:
- 150 gram jasmijnrijst
- 2 kipfilet
- 3 schijven ananas
- 2 stronkjes witloof
- 2 lente-ui
- 1 el chilisaus
- 1 el olijfolie
- 1 el wittewijnazijn
- 1 el maïszetmeel
- 1 el suiker
- 3 el ketchup
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kip in blokjes. Kruid de kippenblokjes met peper en zout en wentel ze dan door het maïszetmeel.
Verhit de olijfolie in de pan en bak de kippenblokjes aan tot de ze mooi goudbruin zijn.
Snijd de ananas in stukjes.
Snijd het witloof in reepjes.
Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
Voeg het witloof en het wit van de lente-ui toe bij de kippenbolkjes en roerbak voor 3 minuten. Voeg de suiker toe, de blokjes ananas, ketchup, chilisaus, wijnazijn en 1 el water toe. Kruid met peper en zout en schep goed door elkaar. Laat nog een paar minuten sudderen.
Smakelijk!