FoodVis

Wok met scampi

Ik hou van wokken, altijd lekker, altijd snel klaar en altijd een beetje Aziatisch getint, what’s not to like?

Ingrediƫnten:

150 gram rijstnoedels
20 scampi
1 courgette
1 rode paprika
2 handen verse spinazie
2 cm verse gember
kurkuma
1/2 tl currypoeder
1 tl paprikapoeder
2 el sojasaus
2el vissaus
1 el oestersaus
pindanoten
sesamzaadjes
1/2 limoen

Bereiding:

Ontdooi de scampiā€™s en ontdoe ze van hun vel en darmkanaal.
Versnipper de verse gember.
Snijd de courgette en paprika in blokjes.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een wokpan. Voeg er 1 tl kurkuma en flink wat paprikapoeder aan toe. Voeg de gember en de scampiā€™s toe. Laat de scampiā€™s enkele minuten bakken en haal deze dan uit de pan.

Voeg extra olijfolie toe aan de pan en voeg de paprika en courgette toe. Kruid met currypoeder, paprikapoeder en peper.
Voeg sojasaus, vissaus en oestersaus toe.

Zet het vuur een beetje lager en het deksel op de wokpan zodat de groentjes kunnen garen en het vocht niet weg kookt. Voeg de spinazie toe.

Breng water aan de kook om de noedels te koken. Noedels koken duurt meestal maar 3-5 minuten, maar kijk wat er op de verpakking aangegeven wordt.

Meng alles samen.

Smakelijk!

Homepage

kelly

Mijn naam is Kelly De Pourcq. Ik ben reisverslaafd en hou van lekker, gezond eten via makkelijke recepten. Ik vind het leuk om jullie te laten meegenieten... en zou het super vinden, mochten jullie hier wat inspiratie halen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Bekijk ook
Close
Back to top button