Zachte polenta met champignons
Als je echt op zoek bent naar een receptje dat héél snel klaar is…
Aardachtige paddenstoelen en romige polenta zijn een match made in heaven.
Extra tip: als je graag truffelsmaak hebt, kan je zeker ook wat truffelolie aan dit recept toevoegen.
Het past er fantastisch bij, maar niet iedereen houdt van de smaak.
Overdrijf niet, zodat de truffelsmaak subtiel blijft.
Ingrediënten:
- 80 gram instantpolenta
- 20 gram Parmezaanse kaas
- 1,5 el boter
- 250 gram gemengde paddenstoelen
- handvol peterselie en bieslook
- 1 lente-ui
Bereiding:
Verhit de paddenstoelen met wat olijfolie in een pan.
Bak de paddenstoelen onder voortdurend roeren tot ze hun vocht hebben afgegeven en beginnen te verkleuren.
Dit duurt zo’n 3 minuten.
Doe de kruiden erbij, kruid nog af met wat peper en zout naar smaak en bak deze nog 2 minuten mee.
Schep de gebakken paddenstoelen over de polenta, bestrooi met grof zeezout en extra Parmezaanse kaas.
Bereid de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de Parmezaanse kaas en boter toe en schep de polenta in kommetjes.
Smakelijk!