Kabeljauw een beetje pimpen… want anders is het ook maar kabeljauw… goed gelukt !
Moet je proberen, echt een heerlijk recept!
Ingrediënten:
- 1 rode ui
- 400 gram wortelen
- 20-tal spruitjes
- snufje ras-el-hanout
- snufje kurkuma
- 4 volle eetlepels amandelschilfers
- 1 eetlepel amandelmeel
- 2 eetlepels mosterd
- 300 gram kabeljauwhaasje
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de rode ui en de wortelen.
Stoof de rode ui aan in wat olijfolie, voeg de worteltjes toe, kruid met ras-el-hanout, kurkuma, zwarte peper en zout.
Voeg regelmatig een scheutje water toe.
Kook de spruitjes beetgaar en stoof ze nadien aan in een pan en kruid met peper.
Meng 1 eetlepel olijfolie met de amandelschilfers, het amandelmeel en de mosterd.
Strijk de vis ermee in.
Leg de vis in een ovenschaal en gaar 12 minuten in een voorverwarmde oven.
Mix de wortels met een scheutje olijfolie tot een puree.
Dit is gebaseerd op een recept van Sandra Bekari, waarvoor dank!