Eén voorwaarde, je moet natuurlijk wel graag dadels eten.
Maar als dat het geval is, dan zijn deze dadelballetjes echt een heerlijk tussendoortje of een ideale afwisseling als koekje bij de koffie of thee.
Ze zijn ook heel snel klaargemaakt.
Ik vind ze heel lekker !
Ingrediënten:
- 8 dadels
- 60 gram amandelen
- 30 gram pure chocolade, minimum 70%
- 2 el gemalen kokos
Bereiding:
- Giet warm water over de dadels en laat een 5-tal minuten weken.
Haal ze uit het water, halveer ze en verwijder de pit. - Giet de amandelen in een blender en mix ze tot meel.
Voeg de dadels toe en mix samen.
Roer om met een lepel en mix opnieuw. - Schep het mengsel uit de blender, voeg de stukjes chocolade toe en meng goed.
- Rol balletjes en rol ze door kokosrasp.
- Zet minstens 1 uur in de koelkast
Dit is een recept van Sandra Bekkari uit haar boek ‘Nooit meer diëten 3’.