Spitskoolsalade
En ook dit is alweer een heel makkelijke salade, heel snel klaar en verrassend lekker!
Jullie geloven me waarschijnlijk niet meer omdat ik het telkens opnieuw schrijf, maar ik vind het ook gewoon belangrijk om af en toe een heel snel gerecht op tafel te toveren en jullie zonder twijfel ook!
Deze salade van spitskool met appel en pistachenoten is fris in zijn eenvoud.
Je kan het als bijgerechtje serveren of als lichte lunch.
Spitskool smaakt iets milder en zoeter dan witte kool, vandaar mijn keuze.
Ingrediënten
• 1/2 spitskool (niet al te groot)
• 1 appel
• 10 blaadjes basilicum
• 2 el fijngehakte pistachenoten
voor de dressing:
• 1,5 el appelazijn
• 2 el olijfolie
• 0,5 tl mosterd
• 1 tl rijststroop (of honing mocht je dit niet hebben)
Bereiding
Snijd de spitskool in fijne reepjes.
Schil de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis.
Snijd de partjes in plakjes.
Meng de spitskool en appelplakjes in een kom.
Snijd de basilicum in fijne reepjes en meng ze door de salade.
Klop de ingrediënten voor de dressing krachtig door elkaar.
Roer ze door de salade en breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi de salade met de gehakte pistachenoten.
Simpel en lekker… smakelijk !